Zdrowa ( bo nie można inaczej) tarta z kremem budyniowo-kokosowym i owocami.
Składniki:
Na spód do tarty:
1 szklanka płatków owsianych zwykłych,
3 łychy otrębów owsianych,
5 łyżek oleju kokosowego
po wielkiej garści (nie mojej tylko mojego Męża) orzechów włoskich, pestek słonecznika, orzechów ziemnych bez soli, owoców goji, pestek dyni, migdałów
2 całe jaja,
2 łychy mleka kokosowego,
1,5 łyżki ksylitolu lub więcej jak kto woli,
po wielkiej garści (nie mojej tylko mojego Męża) orzechów włoskich, pestek słonecznika, orzechów ziemnych bez soli, owoców goji, pestek dyni, migdałów
2 całe jaja,
2 łychy mleka kokosowego,
1,5 łyżki ksylitolu lub więcej jak kto woli,
Na krem budyniowo -kokosowy:
1/2 litra meka,
1 budyń czekoladowy eko bez cukru ( w naszym sklepie zdrowym),
1/2 litra meka,
1 budyń czekoladowy eko bez cukru ( w naszym sklepie zdrowym),
2 łyżki ksylitolu,
3 łyżki oleju kokosowego,
pół szklanki wiórków kokosowych eko,
Owoce na wierzch:
w moim przypadku truskawki i borówki
3 łyżki oleju kokosowego,
pół szklanki wiórków kokosowych eko,
Owoce na wierzch:
w moim przypadku truskawki i borówki
Działamy:
- Na wstępie wszystkie składniki na spód mieszamy ręką i wykładamy na tortownicę wyścieloną papierem do pieczenia. Brzegi muszą być wyciągnięte do góry.
- Następnie pieczemy spód około 25 minut i potem czekamy aż wystygnie.
- Kolejny krok to zrobienie budyniu z mleka z ksylitolem. Czekamy aż troszkę ostygnie, ale nie całkiem i wtedy dokładamy olej kokosowy i wiórki kokosowe. Mieszamy energicznie tworząc przepyszny krem.
- Krem wykładamy na wystudzony spód i znów czekamy coby stężał.
- Potem już tylko artystycznie układamy owoce według własnej wyobraźni i ciasto gotowe:)
zjadłabym :D
OdpowiedzUsuń